Home » Blog » Hypnotherapie » Hypnotherapie versus Hypnose
Hypnose-versus-Hypnotherapie-Hypnotherapie-Just-for-You-Beverwijk

Hypnotherapie versus Hypnose

door | 1 dec, 2021 | Hypnotherapie

Hypnotherapie versus Hypnose, wat is nu eigenlijk het verschil? De uitleg staat al ergens op mijn website, maar ik wilde het toch nog even duidelijker onder de aandacht brengen.

Wanneer je hypnose combineert met therapie krijg je hypnotherapie. Hypnose op zich is geen therapie maar als je het combineert met therapie dan ontstaat hypnotherapie. De hypnotherapeut brengt je in hypnose en draagt dan suggesties aan die je onderbewustzijn helpen je doelen te bereiken of je problemen uit de weg te ruimen.

Hypnotherapie versus Hypnose, werking van het onderbewuste
Met hypnotherapie werk je dus in het onderbewuste. We beschikken over een bewuste en een onderbewuste. Je kunt je denkwereld als het ware voorstellen als een ijsberg. Het topje van de ijsberg, welke zichtbaar is boven de waterspiegel, is ons bewuste en komt overeen met 5% van onze denkwereld . De overige 95% is ons onderbewuste en zit onder de waterspiegel en is dus niet zichtbaar.

Ons bewuste is ons denken, onze logica en wilskracht. In ons onderbewuste liggen onze emoties en beelden opgeslagen. Ons onderbewuste is dus een veel groter deel van ons. Terwijl ons bewuste veel beter zichtbaar aanwezig is. Tussen het bewuste en het onderbewuste zit het wateroppervlakte wat de ijsberg in twee ongelijke delen verdeeld, dit is je kritische mind die je verhindert om ‘onder water’ in het onderbewuste te kijken.

Ons denken zit dus in het bewuste en ons voelen zit in ons onderbewuste. Heel herkenbaar is, voor veel mensen, dat ze bijvoorbeeld precies weten hoe ze een probleem hebben maar ze zijn niet in staat iets aan het gevoel te veranderen, waardoor het probleem blijft bestaan.

Ons brein als harde schijf
Bedenk dat in het onderbewuste ons hele verleden is opgeslagen en dat is nog al wat. In het onderbewuste zitten al onze programma’s, onze automatismen, alles wat we hebben geleerd, al onze herinneringen, emoties en ervaringen. Je kunt het vergelijken met een hele grote harde schijf waarin alles ligt opgeslagen.

Alle informatie wordt op deze harde schijf opgeslagen. Elke ervaring die je ooit hebt gehad is in je onderbewuste, dus op deze schijf opgeslagen. Ook de ervaringen waar je op het moment dat het gebeurde niet van bewust was, zijn in je onderbewuste opgeslagen. Men denkt vaak dat het bewuste deel in controle is, omdat we daar ook mee denken, maar dit is niet het geval. Als je bewuste in controle zou zijn, zou het leven een stuk makkelijker zijn, omdat we dan precies zouden doen wat we weten dat goed voor ons is. (gezond eten, niet snoepen, veel bewegen, jezelf niet wegcijferen, duidelijke grenzen aangeven, etc.).

In het bewuste deel van je mind bevindt zich ook je wilskracht. Jouw wilskracht is heel erg krachtig, het nadeel van je wilskracht is dat je jezelf er continu aan moet herinneren het te gebruiken, het is niet automatisch. Denk maar aan de goede voornemens bijv. aan het begin van het jaar. Op het moment dat je verslapt, neemt het onbewuste het weer over en verval je in oude gewoonten. Dat is dus ook vaak een van de redenen waarom men na stoppen met roken (op wilskracht) weer terug valt in het oude gedrag. Roken.

Kritische mind
Sommige delen van je kritische mind houden vast aan bepaalde patronen omdat ze denken jou daarmee te beschermen. De taak van het onderbewuste is ook om ons te beschermen. Maar willen we iets veranderen in ons leven, dan is het belangrijk dat de onderbewuste delen die tegen zijn, gaan meewerken en begrijpen dat de bescherming niet meer nodig is en jou zelfs tegenhoudt.
Met hypnose kom je voorbij de kritische mind in contact met je onderbewuste. In je onderbewuste kun je de veranderingen maken die jou helpen jouw doel te bereiken. Dan spreken we dus over hypnotherapie.

Wil je graag een afspraak maken of meer weten over hoe ik te werk ga? Klik hier

 

Over Natasja

Doordat ik verschillende mooie methodieken heb samen gevoegd ben ik in staat om jou op een leuke, ontspannen manier te verlossen van vervelende gewoontes en belemmeringen die jouw leven beperken.

Interessante Artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin