Home » Blog » Hypnotherapie » Onzekerheid
Onzekerheid-Hypnotherapie-Just-for-You-Beverwijk

Onzekerheid

door | 22 sep, 2021 | Hypnotherapie

Zeg jij vaak niet de dingen die je eigenlijk wel zou willen zeggen? Misschien omdat je denkt dat anderen niet willen horen wat jij te zeggen hebt of omdat je niet helemaal zeker van bent of iets wel waar is. Of gewoon omdat je bang bent dat de aandacht naar jou toe gaat of dat er een discussie zal ontstaan? Doe jij dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt doen of andersom? Heb jij een passie en weet jij bewust dat jij daar heel goed in bent, maar je onbewust blokkeert zodat je je passie niet ten volle uit kan oefenen? De blokkade die jou belemmert om te doen waar je hart ligt? Herken je dat? Dan zou het zo kunnen zijn dat jij onzekerheid ervaart en je jezelf regelmatig onzeker voelt. Ook zal je waarschijnlijk weinig zelfvertrouwen ervaren.

Met onzekerheid hebben we allemaal van tijd tot tijd te maken, en het belemmert ons allemaal wel eens. Het is onderdeel van ons leven. Met meer zelfvertrouwen voelen we ons minder onzeker en wordt je leven makkelijker en leuker.
Zeker wanneer je iets nieuws of voor jou onbekends gaat doen kun je je heel onzeker voelen. Dit kunnen gevoelens zijn van kwetsbaarheid, je verloren voelen, je dom voelen, angstig en ongemakkelijk.

Onzekerheid is niet slecht maar kan heel onwenselijk zijn. Want juist door die onzekerheid kun je je minderwaardig voelen ten opzichte van andere mensen, maar ook kwetsbaar. Deze onzekerheid kan vooral een probleem voor je zijn wanneer jij je door die onzekerheid ongelukkig voelt. En vanuit die onzekerheid kunnen ook weer tal van andere problemen ontstaan omdat jij niet altijd dat durft te zeggen wat je eigenlijk zou willen zeggen. Zo zou het kunnen zijn dat je “ja” zegt maar eigenlijk een “nee” bedoeld of andersom. Hierdoor kan het dus zo zijn dat je dingen doet die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt of niet zou willen doen.

Verschillende onzekerheden

Lichaam & uiterlijk
Je kunt onzekerheid ervaren op verschillende gebieden. Zo kun je bijvoorbeeld heel onzeker zijn over je lichaam en je uiterlijk. Misschien voldoet het in jouw ogen niet en denk je dat anderen er wat van vinden?
Niemand kiest zijn lichaam dus het is eigenlijk best raar dat we elkaar daar wel op beoordelen. En vaak worden we beoordeeld naar bepaalde standaarden waaraan het ideale lichaam aan zou moeten voldoen. Maar kijk eens goed om je heen? Bijna niemand heeft dat ideale lichaam! En daarbij… wat is het ideale lichaam eigenlijk?

Onzeker over wat anderen vinden
Je kunt ook onzekerheid ervaren over wat anderen van jou vinden. Anderen vinden altijd wat, altijd… dus stop ermee om het anderen naar de zin te maken. Ga vooral jezelf het heel erg naar je zin maken. Wat is belangrijk voor jou? Vind jij jezelf een goed mens? Ga vanaf nu die dingen doen waar jij heel erg blij van wordt en prettig bij voelt zodat jij je ontwikkelt tot de meest mooie versie van jezelf. En wanneer jij op en top jezelf bent gaan andere mensen dat zien en waarderen.

Onzeker over je vaardigheden
Of je kunt onzekerheid ervaren over je vaardigheden.
Veel mensen houden zich klein en vinden het eng om buiten hun comfortzone te komen. Maar echt, je kunt veel meer dan je denkt! Het is voor veel mensen eng om iets nieuws te gaan doen of proberen. Het oude voelt immers veilig en vertrouwt.

Onzeker over de toekomst
De toekomst is voor veel mensen ook aanleiding om onzekerheid te ervaren. De toekomst is ook onzeker want niemand weet wat er morgen gaat gebeuren, toch? Het leven verandert iedere dag en zal ook iedere dag blijven veranderen. Besef dat je altijd in het “nu” leeft en dat de toekomst altijd voor je ligt.

Ergens in je leven is er een moment geweest waarin die onzekerheid is ontstaan. Toen had dat een doel vanuit jouw onderbewuste, deze wilde jou immers beschermen. Het is een onbewust patroon geworden. Nu op latere leeftijd is die bescherming niet meer nodig. Het is niet meer handig, want het belemmert je leven enorm.

Met hypnotherapie door middel van hypnose kunnen we contact maken met jouw onderbewuste om dáár de verandering te maken die jij nodig hebt, zodat je weer vol zelfvertrouwen, krachtig in het leven kunt staan.

Herken jij jezelf hierin en wil jij nu eindelijk eens de dingen in je leven doen die jij heel graag wilt? Wil jij vol kracht, energie, eigenwaarde en zelfvertrouwen het leven bij zijn lurven pakken? Klik hier en maak nu een afspraak.
In het traject van drie sessies gaan wij daar samen voor zorgen! Leef je leven! Jij bent het zo waard!

Over Natasja

Doordat ik verschillende mooie methodieken heb samen gevoegd ben ik in staat om jou op een leuke, ontspannen manier te verlossen van vervelende gewoontes en belemmeringen die jouw leven beperken.

Interessante Artikelen

Gerelateerde artikelen

Parts Therapie

Parts Therapie

Soms is er een deel in ons wat heel graag van ons probleem af wilt, maar soms is er een deel in ons die dit tegen houdt. Hoe komt dat toch?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin