Home » Blog » Hypnotherapie » Parts Therapie
Parts-Therapie-Hypnotherapie-Just-for-You-Beverwijk

Parts Therapie

door | 27 sep, 2021 | Hypnotherapie

Parts Therapie

Één van de mooie technieken in de hypnotherapie wereld om mensen van hun probleem af te helpen is parts therapie, maar wat is dat eigenlijk, Parts Therapie?

Parts therapie is gebaseerd op het concept dat mensen uit een aantal verschillende innerlijke delen bestaat. Onze innerlijke delen zijn aspecten van het onderbewustzijn, elk met hun respectievelijke taken of functies van de innerlijke geest. Met andere woorden, mensen hebben de neiging om veel verschillende hoeden te dragen wanneer ze door het pad van het leven lopen. Om een paar voorbeelden te noemen.

Ik ben hypnotherapeut, maar als ik met mijn kleine nichtje van 8 op stap ga, dan ben ik haar gekke tante. Als ik een weekend bij mijn moeder ga logeren, dan ben ik haar dochter, en ben ik weer kind ondanks dat ik zelf al 51 jaar ben. Mensen hebben dus allemaal verschillende delen in zich.

Soms kunnen die innerlijke delen in conflict zijn met elkaar. Om een voorbeeld te noemen aan de hand van een eigen ervaring…Een tijdje terug zag ik in een etalage een paar hele, mooie laarzen staan. Ze waren van een hoog segment merk en verschrikkelijk duur. De accountant in mij zei dat ik die laarzen moest laten staan. Het geld kon ik beter voor andere, belangrijkere doeleinden gebruiken. Het kind in mij zei dat ik ze moest kopen. Ik werk er hard genoeg voor en ik mag mezelf wel eens flink verwennen.
Om uit dat conflict te komen, is het handig wanneer deze twee met elkaar in gesprek gaan om na te gaan wat elk nodig heeft en om te bekijken of ze een compromis kunnen bereiken.
Bv dat de accountant begrijpt dat ik ook af en toe mezelf wel mag verwennen zodat ik met plezier door kan blijven werken (want dan weet ik waar ik het voor doe) en dat het kind begrijpt dat ik mezelf evengoed mag verwennen als het bijvoorbeeld laarzen zijn die goedkoper zijn. Laarzen kopen die lijken op het dure merk, maar van een ander, goedkoper merk zijn is wellicht een goed compromis.

Cliëntgerichte parts therapie is eigenlijk hetzelfde als mediation. Daar mediate je mensen die een conflict hebben, alleen nu zijn het niet twee mensen die een conflict hebben, maar twee onderbewuste delen in de mens zelf. De mediator is de hypnotherapeut.
Net zoals in de normale mediation gebruikelijk is, is dat de mediator geen kant mag kiezen. De mediator moet altijd objectief blijven. Het gaat erom dat de delen kunnen luisteren naar elkaar en vrijuit kunnen spreken zonder veroordeeld te worden.

We pakken het nagelbijten er maar weer eens bij. Mensen die bijvoorbeeld van het nagelbijten af willen kunnen een deel hebben dat ze saboteert. Een ander deel wil juist dat ze stoppen met nagelbijten. Hier is dus al direct het conflict. Met hypnotherapie kunnen we door middel van hypnose contact maken met deze delen om zo met ze in gesprek te gaan. Op deze manier kunnen we voor een compromis zorgen zodat het probleem, waar sommige mensen al jaren mee struggelen, opgelost wordt. Hoe mooi is dat!

Over Natasja

Doordat ik verschillende mooie methodieken heb samen gevoegd ben ik in staat om jou op een leuke, ontspannen manier te verlossen van vervelende gewoontes en belemmeringen die jouw leven beperken.

Interessante Artikelen

Gerelateerde artikelen

Onzekerheid

Onzekerheid

Onzekerheid doen we allemaal weleens, maar het kan ons leven enorm beperken. Met meer zelfvertrouwen sta je krachtiger.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin