Home » Blog » Hypnotherapie » Van angst naar vrijheid.

Van angst naar vrijheid.

door | 29 jan, 2020 | Hypnotherapie

Van angst naar vrijheid. Hoe fijn zou dat zijn? Heel fijn natuurlijk. En zoals je hebt kunnen lezen is hypnotherapie uitermate geschikt om die angst weg te nemen, evenals IEMT (Integral Eye Movement Therapy). Toch zijn wij, hypnotherapeuten geen goochelaars. We hebben geen toverstafje die met één tik op de schouder zeggen “SimSalabim jouw angst is nu weg.” Was het maar zo! Dan zouden de mensen met een angst in de rij staan en zou de wereld een stuk mooier zijn.

Soms krijg ik mensen in mijn stoel die héél graag van hun angst af willen maar bij voorbaat al zeggen of denken. “Zo, ga jij mij maar even van die angst af helpen Het gaat je toch niet lukken. Ik heb het al 30 jaar. Ik wens je veel succes!” Of, “Ik hoop dat het gaat helpen.”
Dat je een beetje sceptisch bent oké, maar de gedachten dat het toch niet gaat lukken is funest. En hopen? Als je hoopt blijft er altijd in je gedachten een kiertje open dat het kan mislukken. Dat wil je niet toch? Dus waarom hopen? Waarom niet denken “Ik geloof erin, dus ik genees!

Iedereen kent de fenomenen “Geloven doet Genezen” en “Gedachten creëren  je toekomst.” Beide uitspraken, zo waar. Uit ervaring weet ik, dat als jij constant negatieve gedachten hebt, je ook negativiteit aan zal blijven trekken. Doorbreek jij die cirkel en ga jij heel anders denken dan zal je leven een stuk positiever en veel leuker worden. Doordat je dan positieve gedachten hebt, trek je ook meer positiviteit aan.

Dat geldt dus ook voor de gedachten “Ik geloof erin, dus ik genees!”

Er zijn tientallen voorbeelden van te noemen. Mensen die na een zwaar ongeluk verteld werd dat ze nooit meer konden lopen. Door hun krachtige motivatie, vastberadenheid, positieve gedachten en hun sterke geloof dat ze weer gingen lopen gebeurde dat ook. Ze lieten zich door niets en niemand tegen houden! Joe Dispenza heeft hier een mooi boek over geschreven. “Jij bent de Placebo”

Of, hoe denk je dat al die mensen in Amerika, die bij zo’n hysterische healer in de kerk genazen van hun kwalen? Juist, GELOOF! Door hun sterke geloof in de healer, motivatie en overgave aan de healer genazen zij.

Belangrijke voorwaarden voor hypnotherapie zijn dus een flinke dosis motivatie, erin geloven dat de therapie lukt en jezelf kunnen overgeven aan de therapeut. Wanneer je met die gedachten de therapie en hypnose ingaat gebeuren er wonderbaarlijke dingen.
Jouw pad van angst naar vrijheid wordt dan door jou en de therapeut gecreëerd en zal voorgoed blijven.

“Geloven doet Genezen!”

Over Natasja

Doordat ik verschillende mooie methodieken heb samen gevoegd ben ik in staat om jou op een leuke, ontspannen manier te verlossen van vervelende gewoontes en belemmeringen die jouw leven beperken.

Interessante Artikelen

Gerelateerde artikelen

Parts Therapie

Parts Therapie

Soms is er een deel in ons wat heel graag van ons probleem af wilt, maar soms is er een deel in ons die dit tegen houdt. Hoe komt dat toch?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin