Home » Blog » Hypnotherapie » Verschil tussen een fobie of angst.

Verschil tussen een fobie of angst.

door | 29 jan, 2020 | Hypnotherapie

Verschil tussen een angst en fobie is niet groot. Toch zit er verschil tussen.
Wanneer je in een bepaalde situatie normaal gesproken geen angst mag ervaren maar je raakt toch in paniek, dan spreken we van een niet-reële angst. Als je jezelf dagelijks meer dan twee uur druk maakt over dergelijke panieksituaties dan wordt het een fobie genoemd. Wist je dat er ruim 400 angsten en fobieën zijn? Deze worden in 5 categorieën geplaatst.

Sociale Angst; Sociale angsten of een sociale fobie is een extreme angst of ongemakkelijkheid in sociale situaties. Een angst om bekeken te worden of door anderen te worden beoordeeld kan overweldigend zijn. Eigenlijk weet je wel dat je gedrag niet nodig is maar toch heb je het gevoel dat je geen controle over je gevoelens en gedrag hebt. Sociale angsten kunnen zowel optreden in een specifieke sociale situatie, zoals bij podiumvrees. Ook kan het voorkomen als je naar een gelegenheid gaat waar veel mensen aanwezig zijn bijvoorbeeld een concert.

Ruimtelijke Angsten; Ruimtelijke fobieën of niet-reële angsten gaan bijna altijd gepaard met een sterke lichamelijke reactie zoals een bonkend hart. Ook hyperventilatie, verandering van lichaamstemperatuur en desoriëntatie komen vaak voor. Bij ruimtelijke angsten kan je denken aan hoogtevrees, pleinvrees of rijangst.

Natuur angsten; Angsten uit deze categorie hebben met elkaar gemeen dat de persoon die er last van heeft in paniek raakt bij het zien van een bepaald dier, plant of natuurverschijnsel.  De persoon in kwestie doet alles om een confrontatie te vermijden.

Lichamelijke angsten; Onder deze categorie vallen alle angsten die te maken hebben met het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan angst voor naalden, angst om over te geven, angst voor bloed.

Overige angsten; Dit zijn alle angsten die niet onder bovenstaande categorieën vallen. Denk aan angst voor clowns, angst om naar bed te gaan, angst voor stof.

Je hoeft echt niet meer met een angst te leven. Je hoeft je dan dus ook niet meer af te vragen wat het verschil is tussen een angst en fobie. Ik heb meermalen bewezen dat het zeer goed mogelijk is angsten te neutraliseren door middel van hypnotherapie. Verlos jezelf en neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Over Natasja

Doordat ik verschillende mooie methodieken heb samen gevoegd ben ik in staat om jou op een leuke, ontspannen manier te verlossen van vervelende gewoontes en belemmeringen die jouw leven beperken.

Interessante Artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin