Home » Blog » Hypnotherapie » Waar komt die angst toch vandaan?
Hypnotherapie Beverwijk

Waar komt die angst toch vandaan?

door | 29 jan, 2020 | Hypnotherapie

Veel mensen vragen zich vaak af, waar komt die angst toch vandaan? Dit gebeurt vooral in de eerste levensjaren van 0 tot 7 jaar.
Wanneer zich een onveilige gebeurtenis voordoet krijgt dit een extra lading in het brein. Dit komt omdat het onderbewustzijn jouw overlevingsmechanisme is. De gebeurtenis wordt direct opgeslagen met een grote stempel. “In de toekomst vermijden, want dit brengt jou (in) gevaar!”

Het onderbewustzijn is beeld gestuurd en koppelt alles wat jouw zintuigen op dat moment hebben geregistreerd aan deze herinnering. Ook het gevoel van paniek, onmacht en angst wordt aan deze herinnering gekoppelt. Dus alles wat je op dat moment hebt gezien, gehoord, geroken en ervaren kan vanaf dat moment een trigger veroorzaken. Deze doen jou op onbewust niveau ‘terug denken’ aan die onveilige gebeurtenis.
Jouw brein denkt op het moment van de trigger dat de ‘oude herinnering’ de realiteit van het moment is. Waarschijnlijk omdat het ergens onvoldoende is verwerkt. Hier reageert je lichaam dan direct op. Dat komt omdat het onderbewustzijn  ruim 95% van de aansturing vormt. Bijvoorbeeld van je gedrag, mentale en emotionele processen.
De angst reactie is dus in feite een herinnering van je systeem aan een onverwerkte onbewuste ervaring in het verleden.

Refereert zo’n angst of fobie dan altijd aan onveilige of heftige ervaringen in het verleden?

Dat kan, maar dat hoeft helemaal niet! Een diepe schrik van een spin, een grote hoogte, een luchtzak in een vliegtuig of een onverwachte beweging van iemand kan een diep spoor achterlaten in de hersenen van een klein kind. Als gevolg daarvan kan op latere leeftijd veel onnodige onrust zorgen.

In hypnose kun je je weer bewust worden van de oorspronkelijke ervaring en de bijbehorende emoties verwerken. Dat brengt jouw autonome zenuwstelsel weer tot rust waarna je angst of fobie binnen de kortste keren opgelost is.
Maar niet alleen hypnose is zeer effectief. Niet alle mensen willen in hypnose. Je kan ook kiezen voor IEMT (Integral Eye Movement Therapy). Ook dit is een hele krachtige, mooie en zeer fijne methodiek om te gebruiken bij het neutraliseren van jouw angst.

Wil jij meer weten over IEMT? Klik hier en kijk onder veelgestelde vragen.

Over Natasja

Doordat ik verschillende mooie methodieken heb samen gevoegd ben ik in staat om jou op een leuke, ontspannen manier te verlossen van vervelende gewoontes en belemmeringen die jouw leven beperken.

Interessante Artikelen

Gerelateerde artikelen

Parts Therapie

Parts Therapie

Soms is er een deel in ons wat heel graag van ons probleem af wilt, maar soms is er een deel in ons die dit tegen houdt. Hoe komt dat toch?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin