“Falen bestaat niet, alleen uitgesteld succes!”

Hypnotherapie

Met Hypnotherapie is zo ontzettend veel mogelijk! Met deze bijzondere therapie kunnen veel klachten verminderen of verholpen worden. Omdat ieder mens uniek is en elke klacht of hulpvraag bij iedereen anders is, zou het niet correct zijn om hier te beweren dat bepaalde klachten geheel opgelost kunnen worden met hypnotherapie.

Met hypnotherapie werk je in het onderbewuste. We beschikken over een bewuste en een onderbewuste. Je kunt je denkwereld als het ware voorstellen als een ijsberg. Het topje van de ijsberg, welke zichtbaar is boven de waterspiegel, is ons bewuste en komt overeen met 5% van onze denkwereld . De overige 95% is ons onderbewuste en zit onder de waterspiegel en is dus niet zichtbaar.

Ons bewuste is ons denken, onze logica en wilskracht. In ons onderbewuste liggen onze emoties en beelden opgeslagen. Ons onderbewuste is dus een veel groter deel van ons. Terwijl ons bewuste veel beter zichtbaar aanwezig is. Tussen het bewuste en het onderbewuste zit het wateroppervlakte wat de ijsberg in twee ongelijke delen verdeeld, dit is je kritische mind die je verhindert om ‘onder water’ in het onderbewuste te kijken.

Ons denken zit dus in het bewuste en ons voelen zit in ons onderbewuste. Heel herkenbaar is, voor veel mensen, dat ze bijvoorbeeld precies weten hoe ze een probleem hebben maar ze zijn niet in staat iets aan het gevoel te veranderen, waardoor het probleem blijft bestaan.

Ons brein als harde schijf
Bedenk dat in het onderbewuste ons hele verleden is opgeslagen en dat is nog al wat. In het onderbewuste zitten al onze programma’s, onze automatismen, alles wat we hebben geleerd, al onze herinneringen, emoties en ervaringen. Je kunt het vergelijken met een hele grote harde schijf waarin alles ligt opgeslagen.

Alle informatie wordt op deze harde schijf opgeslagen. Elke ervaring die je ooit hebt gehad is in je onderbewuste, dus op deze schijf opgeslagen. Ook de ervaringen waar je op het moment dat het gebeurde niet van bewust was, zijn in je onderbewuste opgeslagen. Men denkt vaak dat het bewuste deel in controle is, omdat we daar ook mee denken, maar dit is niet het geval. Als je bewuste in controle zou zijn, zou het leven een stuk makkelijker zijn, omdat we dan precies zouden doen wat we weten dat goed voor ons is. (gezond eten, niet snoepen, veel bewegen, jezelf niet wegcijferen, duidelijke grenzen aangeven, etc.).

In het bewuste deel van je mind bevindt zich ook je wilskracht. Jouw wilskracht is heel erg krachtig, het nadeel van je wilskracht is dat je jezelf er continu aan moet herinneren het te gebruiken, het is niet automatisch. Denk maar aan de goede voornemens bijv. aan het begin van het jaar. Op het moment dat je verslapt, neemt het onbewuste het weer over en verval je in oude gewoonten. Dat is dus ook vaak een van de redenen waarom men bijvoorbeeld na stoppen met roken (op wilskracht) weer terug valt in het oude gedrag. Roken.

Kritische mind
Sommige delen van je kritische mind houden vast aan bepaalde patronen omdat ze denken jou daarmee te beschermen. De taak van het onderbewuste is ook om ons te beschermen. Maar willen we iets veranderen in ons leven, dan is het belangrijk dat de onderbewuste delen die tegen zijn, gaan meewerken en begrijpen dat de bescherming niet meer nodig is en jou zelfs tegenhoudt.
Met hypnose kom je voorbij de kritische mind in contact met je onderbewuste. In je onderbewuste kunnen we samen de veranderingen maken die jou helpen jouw doel te bereiken.

Welke klachten kunnen ingezet worden bij Hypnotherapie?

Met hypnotherapie is zo ontzettend veel mogelijk.  Denk hierbij aan nagelbijten, stoppen met roken, onzekerheid, intimiteitsproblemen, rouw en verliesverwerking , dwang stoornis, burn out, concentratie problemen, depressieve gevoelens, emotionele uitbarstingen zoals woede of verdriet. Allergieën zoals hooikoorts, huisdieren of huisstofmijt. Of zit je lijf vol spanning en nervositeit en je weet niet waar het vandaan komt? Of wil je nu eindelijk eens van die slopende verslaving af? Zie jij er elke keer weer tegenop om naar bed te gaan omdat je niet in slaap kan komen of midden in de nacht om 3 uur wakker worden en niet meer kan slapen? Of heb je last van stress, trauma, angsten en fobieën zoals autorijangst, faalangst, verlatingsangst, angst voor dieren, hoogtevrees, examenvrees? Wil jij jezelf ook weer vrij voelen, met rust in je hoofd en lichaam het leven weer omarmen?

  Ik kan mijn klacht hier nergens terug vinden.

  Staat jouw klacht nergens tussen op mijn website, maar heb jij een klacht of probleem waar je maar niet vanaf lijkt te komen? Je hebt alle mogelijke therapieën al geprobeerd, maar niets heeft geholpen? Jij bent er bewust écht klaar voor om de verandering te maken die jij nodig hebt? Schroom dan zeker niet om contact met mij op te nemen. Dan maken we eerst, geheel vrijblijvend, een belafspraak en gaan wij samen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

  Ervaringen bij “Just for You”

  Wat ben ik dankbaar dat ik Natasja ben tegen gekomen. Meteen voelde het goed en besloot ik hypnotherapie bij haar te gaan doen.

  In de zomer van 2020 kreeg ik voor het eerst een epilepsie aanval. Gelukkig konden ze geen bijzonderheden zien op de mri scan. Wel kwam er een diep verdriet omhoog. Alle gebeurtenissen uit mijn jeugd hielden me bezig.

  Samen met Natasja maakten we een reis via drie sessies hypnotherapie. Het was mooi en emotioneel en daarna voelde ik me blij en energiek!

  Dankjewel, Natasja, dit zal ik nooit meer vergeten en raad het iedereen aan.

  Mirjam (44)

  Ik was al een tijd bezig met mijn persoonlijke groei, maar liep tegen stukken uit mijn verleden die mij steeds blokkeerden. Ik kwam bij Natasja terecht en werd liefdevol begeleid tijdens de hypnose. De stukken zoals angst, mij niet goed genoeg voelen, autorijden op de snelweg, onzekerheid, het kwijtraken van kilo’s merkte ik al vrij snel resultaat. Een week later al autogereden en daarna vele keuzes gemaakt zonder angst en onzekerheid!

  Lieve Natasja, bedankt voor jouw mooie werk! Ik raad Natasja iedereen aan die op een liefdevolle manier de hypnose sessies wil doen. Een mooi kado die je jezelf mag geven.

   

  Jennifer (49)

  “”Verandering is moeilijk in het begin, verwarrend in het midden en prachtig op het eind!”

  Wat gaan we samen doen? In de eerste sessie leren we elkaar wat beter kennen. We gaan samen kijken wat precies jouw probleem is en bereiden we jouw onderbewuste alvast voor op de verandering die jij wilt maken. Nog belangrijker hierin is, wat wil jij ervoor terug! In sessie twee halen we de belemmering weg en installeren we de verandering in jouw onderbewuste. In sessie drie bevestigen we de verandering in jouw onderbewuste, zodat jij weer vol voor het leven kan gaan. De kosten voor het traject bedraagt € 349,- euro waarbij de sessies ongeveer 1,5 tot 2 uur duren.

  "Door achter je te laten wat je niet meer nodig hebt, creëer je ruimte om te vinden wat jou vooruit brengt"

  ~Ingspire~

  Ben jij eraan toe om alles achter je te laten wat je niet meer nodig hebt,
  om er een fantastisch gevoel voor terug te krijgen?

  Heb je een vraag?

  Stuur deze dan via het onderstaande formulier, dan zal ik deze zo snel mogelijk beantwoorden.
  Let op; Heb je binnen 24 uur geen antwoord van mij gekregen, check dan even jouw spambox.
  Je mag mij natuurlijk ook via de Whats App Button een berichtje sturen.

  8 + 15 =

  Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in mijn   privacybeleid