“Klank brengt je ziel tot rust als het stormt in je hart”

Wat doet KlankschaalTherapie voor jou?

Als je tijdens een klankschaalmassage met klankschalen op het lichaam werkt, breng je de klankschalen in trilling. De vele klanktrillingen blijven niet alleen buiten het lichaam, maar resoneren diep door alle huidlagen heen. Hoewel het maar kleine klanktrillingen zijn, werken ze door in het hele lichaam. Het lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Voor meer dan 70 procent. En water is een goede geleider van trillingen. Denk maar aan een kiezelsteen die je in een vijver gooit. Het water komt over een groot oppervlak in beweging. Zichtbaar in de golvende rimpelingen van het water.

Het lichaam bestaat uit 206 botten. Botten zijn hele goede geleiders van klanktrillingen. Via de vloeistoffen en botten in het lichaam bereik je vrijwel alle lichaamscellen. Klankschaaltherapie beperkt zich dus niet tot alleen de klanken om je heen, maar werkt ook van binnen diep door.

Tijdens een klankschaalmassage stuur je klanktrillingen door de spierweefsels. Onder invloed van klanktrillingen is het voor spieren bijna niet mogelijk om spanning vast te blijven houden. Misschien heb je wel eens een kwartiertje op een trampoline staan springen. Het werkt goed om “los” te komen. Hoe dan? Probeer je gezicht maar eens strak te houden als je staat te springen. Dat is bijna niet mogelijk. De boel wordt losgeschud. Vergelijk het een beetje met de klanktrillingen die je door de spierweefsels stuurt. Wanneer de spierweefsels ontspannen, zal de doorbloeding ook kunnen verbeteren. De weefsels kunnen beter worden voorzien van zuurstof. Ook afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd.

De harmoniserende klanken zorgen ook voor diepe ontspanning. Als de schalen dan worden aangeslagen, vibreren deze mooie, rustgevende klanken door het hele lichaam. Het luisteren naar de klanken leidt als vanzelf tot het ervaren van innerlijke stilte.
In diepe ontspanning vind een transformatie van energie plaats die helend is. Het gebruiken van klankschalen van een bepaalde kwaliteit leiden tot diepe ontspanning. Door deze diepe ontspanning te ervaren krijgen lichaam en geest de kans te herstellen, te helen. Het denken komt tot rust en de cliënt komt in een meditatieve staat.

Tijdens diepe ontspanning komen de lichamelijke processen tot rust. Het lichaam schakelt over naar het para sympatische zenuwstelsel. Dit deel van het zenuwstelsel stuurt die processen aan, die het herstel van het lichaam bevorderen. Dit is heel belangrijk voor ons, vooral omdat vaak het sympatische zenuwstelsel actief is. Het sympatische zenuwstelsel is actief als we stress ervaren, overprikkeld zijn. Het lichaam besteed dan geen aandacht aan groei en herstel, maar maakt stress hormonen aan, zodat we omkunnen gaan met stress. Op zich een goede reactie, maar niet als het te lang voort duurt.

Het is van belang voor onze gezondheid en welbevinden om in de staat van ontspanning (in het para sympatische zenuwstelsel) te komen, zodat het lichaam zich kan vernieuwen. Elke cel, orgaan, huid, alles in ons lichaam wordt steeds vernieuwd, maar daar is wel rust voor nodig. Het natuurlijke vermogen van het lichaam om te vernieuwen, herstellen, is in ieder mens aanwezig. Klankschaaltherapie kan een herstelproces op zowel lichamelijk als geestelijk niveau aanzienlijk versnellen.

Door deze wetenschappelijke inzichten, kun je wel begrijpen dat ontspanning meer is dan alleen een prettig gevoel. Jouw zelfhelend vermogen wordt op een wonderlijk, mooie en rustgevende manier in gang gezet.

Klankschaaltherapie voor lichaam en geest.

 • Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.
 • Brengt diepe ontspanning
 • Klanken beïnvloeden de hersengolven en daarmee het zenuwstelsel
 • Werkt diep door op het fysieke, emotioneel- en psychisch niveau
 • Verzacht pijn in de geest
 • Verlicht lichamelijke klachten zoals; Fybromyalgie, Artrose en MS
 • Verlichting van stress en stress gerelateerde klachten
 • Verbetering van het slaappatroon
 • Verlaging van de bloeddruk
 • Verbetering van het concentratievermogen
 • Geeft een vredig gevoel na de behandeling
KLankschaalMassage Just for You Beverwijk

Voor wie is klankschaaltherapie niet geschikt? 

* Epilepsie. Mensen met kans op een epileptische aanval is het beter niet te behandelen met klankschalen. Klankschalen helpen om diep te ontspannen. Maar in die diepe ontspanning is de kans ook groter dat de hersenen zich “ontladen” en de kans op een epileptische aanval groter.

* Trombose. Werken met klankschalen houdt in: werken met geluidstrillingen. Deze zouden een bloedstolsel los kunnen trillen. Als deze vastloopt in een bloedvat kan de bloedtoevoer naar weefsels en organen worden afgesloten. Wat tot ernstige schade kan leiden.

* Zwangerschap. Geen klankschaalmassage geven tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Daarna kan wel. In de eerste 3 maanden wordt de vrucht nog niet als lichaamseigen beschouwd. Omdat klankschaalmassage kan aanzetten tot ontgiften, zou de vrucht uitgestoten kunnen worden.

* Pacemaker. Dit is niet lichaamseigen. Vanwege een mogelijke uitstotingsreactie, is het daarom beter geen klankschaalmassage te geven aan iemand met een pacemaker. Dit geldt ook voor metaal gebruikt voor herstel of verstevigen van botbreuken.

* Psychose. Iemand in psychose leeft niet in de realiteit. Omdat klanken sterk kunnen aanzetten tot het oproepen van associaties en een verbeeldingswereld, kan een psychose hierdoor worden versterkt.

Mocht je ondanks deze contra indicaties toch een klankschaalmassage boeken, dan is dit geheel op eigen risico!

Voor een optimaal resultaat adviseer ik voor extreem lichamelijk, mentaal- en emotionele klachten, in het begin wekelijks een behandeling. Hier kan je bijvoorbeeld de 5-behandelingenkaart of de 10-behandelingenkaart voor gebruiken. Op deze kaarten geef ik een zeer mooie korting en betaal je per behandeling aanzienlijk minder.

    Klankschaalbehandeling compleet              €  59,- 
5-behandelingenkaart compleet                       € 275,- 
10-behandelingenkaart compleet                   € 499,- 

Wil je liever alleen een klankschaalmassage voor je rugzijde (inclusief benen)?

Klankschaalbehandeling rugzijde                    €  39,- 
5-behandelingenkaart rugzijde                         €175,- 
10-behandelingenkaart rugzijde                      €299,- 

Of heb jij last van Artrose in je handen en zou je alleen voor je handen een klankschaalbehandeling willen hebben?

Klankschaalbehandeling Handen                  €29,- 
5-behandelingenkaart Handen                       €125,-  
10-behandelingenkaart Handen                      €229,- 

Zelf jouw Klankschaal behandeling inboeken!

Het is nu ook mogelijk om bij Praktijk Just for You jouw Klankschaalbehandeling zelf online in te boeken. Nadat jij jouw Klankschaalbehandeling hebt ingeboekt in de agenda, ontvang je automatisch een uitnodiging om jouw gegevens in te vullen en je ontvangt een afspraakbevestiging met alle informatie die jij nodig hebt! Handig en lekker snel!

Let op!! Het is niet mogelijk om Hypnotherapiebehandelingen zelf online in te boeken.

Ervaringen bij “Just for You”

Al meer dan 20 jaar loop ik al met fybromyalgie waardoor ik pijnklachten ervaar aan mijn bovenrug, schouders, schouderbladen en nek. Hierdoor heb ik ook een verstoorde slaap. Ik heb al honderden therapieën gehad maar niks hielp, soms maar voor een paar uur. Gelukkig kwam Natasja op mijn pad en raadde mij klankschaaltherapie aan. Ze adviseerde mij om eens een klankschaalbehandeling bij haar te nemen. Ik deed het ondanks dat ik in het begin misschien wat sceptisch was over wat klankschalen kunnen betekenen voor je lichaam. Maar ach, wat heb ik te verliezen. Proberen kan nooit kwaad.

Na de eerste behandeling klankschaalmassage kon ik het gewoon niet geloven dat ik bijna meteen al een hele verlichting voelde. Echt met ongeloof een heerlijke week gehad! Ik heb nu al een aantal behandelingen in klankschaalmassage gehad en ik heb er echt heel veel baat bij! Het is heel ontspannend en ik slaap ook veel beter de laatste tijd! Dus voorlopig en misschien wel nooit komt Natasja meer van mij af, hahaha, nee serieus. Ik weet nu dat klankschaaltherapie werkt en ben heel erg dankbaar en blij dat ik nu eindelijk iets gevonden heb dat echt werkt! Tot volgende week weer Natasja!

Yvonne (53)

"Soms is klank het mooiste medicijn voor lichaam en geest"

Wil jij ook jouw lichaam en geest het mooiste medicijn geven?

Heb je een vraag?

Stuur deze dan via het onderstaande formulier, dan zal ik deze zo snel mogelijk beantwoorden. 
Let op; Heb je binnen 24 uur geen antwoord van mij gekregen, check dan even jouw spambox.
Je mag mij natuurlijk ook via de Whats App Button een berichtje sturen.

9 + 8 =

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in mijn   privacybeleid