“Geloof dat je het kunt en je bent al halverwege!”

Allergieën

Het gedrag is namelijk de reactie op het allergeen, eigenlijk de reactie die jouw brein hierop activeert in je lichaam. Waarom het brein bij de één wel en bij de ander geen lichamelijke reacties ontwikkelt op bijvoorbeeld voeding, is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat ervaringen, emoties, angsten en ook opmerkingen van derden meespelen. Bijvoorbeeld: “Oh, maar dan heb jij waarschijnlijk gewoon een voedselallergie…”. Zo’n suggestie kan onbewust leiden tot de ontwikkeling van… inderdaad… een voedselallergie. Terwijl je die daarvoor helemaal nog niet had. Suggesties zijn dus van grote invloed op de menselijke geest.

Deze menselijke geest reageert dan zomaar anders dan bij anderen. Op die manier ontwikkelt het een allergie die daarvoor nog nooit aanwezig was.

En omdat we met hypnose op een gemakkelijke manier in contact komen met het onbewuste (dat voor 95% het gedrag dat we vertonen initieert en activeert), is het voor een hypnotherapeut heel gemakkelijk om dat onderbewuste de opdracht te geven om vanaf dat moment niet meer gedrag X (de allergie), maar gedrag Y (het gewenste gedrag) te vertonen.

Herprogrammeren
Ons onderbewuste gedraagt zich gelukkig als een computer. Als het computer programmaatje dat de allergie altijd activeerde eenmaal opnieuw is geherprogrammeerd, dan voert het onderbewuste vanaf dat moment altijd dat vernieuwde programma uit, zodra die allergeen weer opduikt. Je allergie is dan voor de rest van je leven verdwenen. Zonder dure medicijnen, zonder kunstmatige chemische stoffen in je lijf, zonder dure huisarts- en ziekenhuisbezoeken, maar gewoon door de kracht van je eigen onderbewuste en een beetje hulp van de hypnotherapeut.

Hoe ontstaat een allergie dan?
Een allergie ontstaat door een overdreven reactie van het immuunsysteem op een stof van buitenaf. De overdreven reactie is dan de manier waarop de allergieën worden geuit, bijvoorbeeld niezen, jeukende ogen, snotteren, huiduitslag, benauwdheid. Die reactie was ooit nodig om je acuut te beschermen, maar is inmiddels ontwikkeld tot een onbewust automatisch programma.

Elke keer als het allergeen langskomt, zorgt het onbewuste proces voor bescherming. Zelfs nu je die bescherming, die je ooit nodig had, niet meer nodig hebt. Het immuunsysteem wordt immers aangestuurd door het onderbewustzijn, dat met hypnotherapie (her)geprogrammeerd kan worden.

Met de juiste programmering is het dus mogelijk om het afweersysteem te leren vele malen minder of zelfs helemaal niet meer te reageren op de aanwezigheid van allergenen.

“Als een ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk dus overal!”

Ben jij klaar om jezelf een leven te gunnen zonder allergie?

Heb je een vraag?

Stuur deze dan via het onderstaande formulier, dan zal ik deze zo snel mogelijk beantwoorden.

2 + 9 =

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in mijn   privacybeleid